George Styler – Captivity II

Nakon velikog uspjeha kolekcije Captivity i učešća na brojnim modnim događajima kao što su Fashionclash, Belgrade Fashion Week i London Fashion Week, George Styler odlučio se da napravi nastavak svoje prve kolekcije i do kraja nam  ispriča svoju modnu priču.

Captivity II je ustvari proljetna varijanta prethodne kolekcije koja i dalje svijetu prenosi duh Balkana, kombinovan sa stilovima drugih naroda. Poznati modni kritičari njegov pravac nazvali su ‘World Ethno’ jer kombinuje elemente folklora naših naroda sa britanskim pankom, afro modom i sl.

Dominantni materijal u kolekciji je i dalje trikotaža, a glavna inspiracija za kolekciju je slovenska boginja Devana, zaštitnica šume i divljih životinja, što se može primijetiti i u mnogim motivima i styling elementima koje je koristio u kolekciji.

“Modeli su prikazani kao heroji koji se bore za prava, mir i slobodu i sugerišu na probleme savremenog društva kojih je sve više. Prikazao sam i neke  nove tehnologije u modi kao što je 3D trikotaža , a eksperimentisao sam i sa kožom i džinsom” – prokomentarisao je George Styler svoju novu kolekciju.

zaštitnolice

Toma Panić – zaštitno lice kampanje “George Styler”

Za styling je bila zadužena Ana Jovanović – Vajana, šminku je radio Goran Kukolj, a frizure Bojan Nastasić.

“Vrlo sam srećan  zbog saradnje sa modelima koji uspješno grade karijeru u Milanu kao što je Toma Panić, koji će biti zaštitnmo lice moje nove kampanje.”

S.H.I.N.E.O.N.

Mirnes Bakija

Advertisements

2 responses to “George Styler – Captivity II

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s