Modni dizajner: Alex Nicol

Šta za Vas predstavlja moda?

Najfleksibilniju društvenu pojavu u čijem je slučaju sve relativno a stepen tolerancije veoma izražen. Ili revolucionara koji obara sve, ma baš sve predrasude, anarhistu koji ruši tradicije i despota koji nemilosrdno potčinjava mase i nasilnički im nameće svoju vlast.

Čime ste inspirisani kada kreirate?

Osnove mog stvaralaštva ogledaju se u analizi svih prelomnih perioda koje sam proživeo i pažljivoj dugogodišnjoj izgradnji ličnih intelektualnih sfera. Samo kroz nepopularne ideje moguće je promeniti svet. Kroz kroj možemo pokazati mnogo toga i smatram da je ta tehnika nezamenljiva. Velika zabluda ovog veka jeste da kreativnost ima prednost u odnosu na sve druge kvalitete.

Imate li nekog uzora?

Anonimne ljude koje u stilu imaju autentičnost i snagu, lišeni su trivijalnosti, uniformisanosti i malograđanske svesti.

Kada možemo čekivati nešto sa potpisom “Alex Nicol”?

2013. godine.

Koje odjevne predmete i kombinacije preporučujete muškaricima za ovo ljeto?

Bermude izrađene od materijala za klasično odelo koje se nose uz čarape do kolena, košulju, kravatu i sako. No, ovo sam prepisao sa interneta. A odgovorio bih da preporučujem dobre kupaće gaće i savršen pedikir plus hedonizam do maksimuma pošto je, kažu, ovo godina apokalipse.

Slijediti sebe ili slijediti trendove?

Poslednja stvar koja treba da vas interesuje jeste to da budete u toku sa trendom. Idite brže od toga. Ako idete u korak s trendom, zapravo, stalno nešto propuštate. Oblačenje kao oblačenje uzdići na viši nivo i dati mu mogućnost da postane umetnost.

Čiji stil od slavnih osoba Vam se posebno sviđa i zašto?

Stil Viktorije Bekam. Šalim se. Stil slavnih osoba je samo produkt velikog broja profesionalaca koji je zadužen za istu. Stoga se postavlja podpitanje kakve su i šta iste predstavljaju van konteksta zanimanja slavne osobe. Pogotovu danas. Evo, malo ću se vratiti unazad i spomenuću meni neprikosnovenu Marlene Dietrich.

U nastavku pogledajte djelić unikatne kolekcije diplomskog rada ovog vrlo talentovanog mladog modnog dizajnera. Kolekcija je inspirisana hoplitima (starogrčkim vojnicima).

This slideshow requires JavaScript.

S.H.I.N.E.O.N.

                                                                                                                         Mirnes Bakija

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s